Per Christoffersen

Per Christoffersen

 Fernisering

Mandag den 26. januar 2009 Klokken 18.00 – 20.00

Kulturhuset, Skolegade 43, 3200 Helsinge

 Udstillingen er åben i bibliotekets åbningstider frem til mandag den 09. februar 2009

Per Christoffersen

Per Christoffersen er uddannet billedkunstlærer fra Hjørring seminarium i 1976 og har siden
arbejdet som billedkunstlærer ved siden af arbejdet som udøvende kunstner. I 70’erne var han mest optaget af at tegne med en ofte dyster motivverden præget af angstfuld forventning til fremtiden.

SONY DSC

I 2007 sluttede Per Christoffersen sit arbejde som lærer.

Billederne er, som årene er gået, kommet til at fylde mere og mere og i 2004 tog det kunstneriske arbejde et kvantespring.

Tiden herefter har været meget produktiv og kreativ, hvilket blandt andet har sat sig spor gennem en serie oliemalerier i store formater.

Det er en fantastisk udvikling Per Christoffersen er inde i. Hans arbejde med billederne har undergået store spring indtil nu, hvor det er natur, træer og buskadser, og ofte i en eksistentiel sammenhæng, allegorier over menneskelivet. Som errindringen er billederne fulde af spor, nogle tydelige og genkendelige, andre næsten udvisket, næsten forsvundet af tiden, der er gået.

Billedmageriet:

Per Christoffersen udtaler:

Jeg er vild med processen at skabe et billede. Det er fantastisk, som en rejse. Først den nervøse start, hvor jeg altid er i tvivl, om jeg kan få lavet et ordentligt oplæg. Det lykkes så at sige altid, så hvorfor det skal være forbundet med anspændthed, ved jeg ikke, men måske er det, som når en idrætsudøver skal til en vigtig turnering, altså at anspændtheden har den funktion, at man yder sit bedste, og det er der hver gang brug for. Og i gang kommer jeg.

Fortællingen vokser herefter ud af lærredet, i ryk. I processen bliver billedet tit ændret og korrigeret, og på et tidspunkt er det, som om billedet vil sig selv.

Tidsfornemmelsen er ude af drift, mens jeg maler. Det er fantastisk, som billedet kan opsluge én. Det er, som da man var barn og kunne være ét med legen, lige her og nu, uden tanker om alt det, der er uden for. Kun legen og her i atelieret – udviklingen af billedet.

Jeg arbejder langsomt med mine billeder. Det er gennem processen, fortællingen bliver til; det billedet handler om. Jeg har aldrig en færdig fortælling, et færdigt billede i hovedet, når jeg starter, men nogle spor eller hovedlinjer, at kompositionsskelet er udgangspunktet, og her ud fra starter fortællingen, hvad enten det er landskaber, mennesker eller spor og fragmenter af liv, der er udgangspunktet for billedet.

 

Gennem alle de år jeg har malet, vender jeg hele tiden tilbage til de samme temaer. Der er nature, som jeg altid har befundet mig godt i, men også menneskelivets blå facetter. Omformningen af naturen, stive menneskeskabte kulturlandskaber, mennesker i krise, fragmenter af udlevet kultur. Nogle gange er udtrykket realistisk, andre gange abstrakt eller symbolistisk, men altid med en ekspressiv farveholdning. Jeg kan lide de stærke farver, de passer til mit temperament, synes jeg.

www.perchristoffersen.dk

 

Reklamer