Peter Witt & Jørgen Løvgret

    FRA NORDKYSTEN TIL PROVENCE

   Peter Witt & Jørgen Løvgret

 Billedkunstnere

 Mandag den 05. november 2007

Klokken 18.00 – 19.30

Kulturhuset Skolegade 43 3200 Hesinge

Udstillingen er åben i bibliotekets åbningstider

frem til og med den 19. november 2007

Peter Witt

Maler – Autodidakt. 

http://www.atelierwitt.com/

Peter Witt hardeltaget i malerkurser hos “Svane” familien, fået undervisning af den danske skulptør og grafisle kunstner Joseph Salomon, studeret eksperimenterende landskabsmaleri med kunstneren Alfio Bonno.

Selv er han at finde i det åbne landskab omkring Arresø, Tisvilde-hegn, Kattegat kysten og Gribskov, hvor man ustandseligt møder fine stemninger i de skiftende årstider, farver, former og lys.
Han prøver at fastholde en balance mellem en impressionistisk maleteknik og øjeblikkets sanseindtryk, der ved de første penselstrøg hurtigt giver billedet karakter af en fortolkning af tid og sted.

I startede han med at dele sit arbejde op, sideløbende med en kunstnerkarriere.
Peter Witt har igennem årene udstillet i forskellige firmaer,
kunstforeninger, kommuner, institutioner, gallerier samt hos private i ind- og udland. Hans malerier er præsenteret i
Sverige, Norge Tyskland Schweiz, Frankrig og Japan, og han har også deltaget i internationale udstillinger i Barcelona og Italien.

Jørgen Løvgret    jolo@lovgret.dk

Jørgen Løvgret er uddannet på Akademiet for fri og merkantil kunst samt Kunstnernes statsunderstøttede Croquisskole.

Han er født i 1934 og har boet 28 år i udlandet, 10 år i Provence, hvor han var tiltrukket af det specielle lys og farverne. I dag er han tilbage i Danmark og har fundet sit hjem i de smukke skovområder ved Assentorp og Sorø, hvor han finder inspiration.

Han besøger nu Provence i kortere perioder for at male. “Jeg er meget tiltrukket af solen og det specielle lys der ligger over det sydfranske landskab og motiver med de gamle byer, som er klistret til de høje tinder, de blågrå kroner på de gamle oliventræer, de violette lavendelmarker og de pragtfulde solsikke- og valmuelunde. Jeg maler naturalistisk i brede strøg, kraftigt farvelag med varmt sollys og mørke skygger. Primært udført med spartel for at give vinden (mistralen) mulighed for at være med på billedet. Jeg maler ude i naturen for rigtigt at kunne fornemme duftene fra de mange krydderurter i landskabet.

Hans billeder er figurative impressionistiske. Teknikken er olie og akryl i kraftigt lag påført med spartel, som gør det muligt at gengive vindens og skyggernes bevægelser i landskabet.

Under sit aktive liv inden for luftfarten, har han bevæget sig rundt i hele verden. Han har til stadighed været i stand til at praktisere sin store interesse inden for tegne – og malekunst. Han har også været i stand til at vise sine arbejder til folk i mange lande. Han har udstillet i Los Angeles, Seattle, New York, Monaco, Luzern, Kampala, Vence, Marseille og Cotignac/Frankrig.

Gennem årene har han modtaget mange æresbevisninger for sin kunst; blandt disse adskillige sølvmedaljer i Ancona/Italien.

Jørgen Løvgret var en af initiativtagerne til nye kunstskoler og kunstsammenslutninger i Los Angeles, Afrika and Danmark. I dag er han medlem af Den franske kunstsammenslutning Claibern og 12-Soranere.

      

Reklamer